Saturday, June 18, 2016

Malam ke 12 dan 13 Ramadhan

Bila bicara tentang buffet berbuka, kasih ingat lagi beberapa tempat yg best. Dulu aktif juga pergi, tapi now not so much. Ada la 1 or two. Ada yg pasti pi every year for the past decade, here around BBB area.
Niat pi buffet human bukan nak mkn byk2 Tp nak mkn yg unik or expensive contoh kambing bakar. Tidak dinafikan mmg ada pembaziran, so beringatlah bila nak ambil.

Pilihan empat yg best

Hotel Legenda at The Mall, KL.. Dah tiada
Bangi Golf Resort, BBB
Kafe Paya Serai, PJ Hilton
Hotel Residence, BBB... At Uniten

Berbaloi untuk nilai ... Juadah + harga..

Selamat berbuka :)

Thursday, June 16, 2016

Malam ke 11 Ramadhan

Salah satu kemanisan Ramadhan adalah begitu senang utk kita beribadat. Kurang 'gangguan' if you know what I mean. Pahala Ramadhan hanya Allah sahaja yang makbulkan. Kita buat aja, harap diterimaNya. Amin.

Wednesday, June 15, 2016

Malam ke 8,9 dan 10 Ramadhan

Salah satu fakta hidup yang dibuktikan di bulan Ramadhan ... air lebih penting dari makanan :) .. sekurang2nya masa sahur, saya akan minum air sebelum makan apa2.....

Sunday, June 12, 2016

Malam Ke Enam dan Ketujuh Ramadhan

Feel Ramadhan semasa kanak-kanak sangat berbeza dengan masa dewasa. Mungkin sebab masa kanak-kanak, saya rasakan dunia masa hadapan masih terlalu jauh ... dan Ramadhan masa untuk berseronok jalan2 dengan kawan2 di Paroi Jaya masa itu .... dewasa ini, sudah fikir lain.. esp, tentang masa hadapan yang makin lama makin singkat ...