Monday, December 31, 2012

2013 Resolutions

2013 resolution

Shall I write it here so shall I keep it a secret ? Yang pasti 2013 adalah satu tahun yang penting. Umur saya 40 ( EMPAT PULUH ). Umur kawan2 saya pun 40 :) InsyaAllah.

Tell you what .. I will keep it a secret this time. Once I reached it, I will post it here. Let's do it this way kali ini :)

HAPPY NEW YEAR 2013
SELAMAT TAHUN BARU 2013

Thursday, December 27, 2012

Gin Blossoms - Till I Hear It From You

Gadis ini ku kenal masa tahun terakhir di KPP. Junior setahun. Cik Halimatun. Dia melanjutkan pelajaran ke Oklahoma State. Masa di Oklahoma State, aku sungguh mahu menghantar lagu ini pada beliau. Tetapi, tidak pasti sama ada berjaya atau tidak ia dihantar. Zaman sebelum Facebook dan Youtube. But, I will always remember her when I listen to this song and know that she's happy. :)

Thursday, December 20, 2012

More Than Forever KRU

Seorang sahabat puteri yang aku kenal adalah kakak angkat kepada sepupu lelaki dari utara. Kami berkenalan sekitar lewat 90an. Dan, satu ketika, ada sesuatu dalam diri ini padanya. Nama beliau Rusmawati atau lebih mesra, Dik Ati. :)

Wednesday, December 19, 2012

Liverpool lost and it did not matter ...

last weekend, Liverpool lost 1-3 at Anfield to Aston Villa, but I did not care at all. Why ? We nearly lost Zara to drowning ..... I nearly lost my little princess ...

Secara ringkas, pada hari minggu lepas, kami ke Philea Hotel, Ayer Keroh, untuk hari keluarga syarikat Linda. Pada hari ke-2, pada waktu pagi selepas sarapan kami ke outdoor swimming pool. Saya sibuk mencari tempat untuk kami sekeluarga duduk, mana kala Linda melayan si Farah. Salah aku, tanpa aku sedar Zara sudah melompat ke dalam kolam dewasa. Aku lihat bayang dia dalam air, dia tidak bergerak .. pada masa itu sebelah dia ada seorang lelaki dewasa dengan anak dia. Dia ingatkan Zara tengah berendam. Aku terus kata kat Zara suruh dia keluar. Linda dah panik, suruh aku tarik Zara keluar. Ya Allah ! Ha ah .. mana dia tahu berenang. Bila tarik dia keluar, bibirnya sudah pucat dan hampir hilang sedar. Namun, bila aku rangkul dan kejutkan, syukur dia terus sedar. Dan akhirnya, Zara recover dan aku bawa dia main di kolam budak2. Pada mulanya, Linda tidak setuju dan mahu balik ke bilik, tetapi, aku tidak mahu Zara fobia dengan kolam renang.

At least she learnt a lesson. Later, she threw up as she took milk and we forgot that she drank a lot of the pool dirty water. We took her to a clinic later and she checked out. Soon, by the next morning, she recovered, but we monitored her for 48 hours as advised by the doctor to make sure she was okay.

The whole incident taught me a invaluable lesson, and I love Zara more than ever.

Wednesday, December 12, 2012

My Heart Is Failing Me - Riff

She was the first in KPP that made my heart stopped for a while. Noreen Nordin, with that purple Proton Saga, BCN 121. :) I saw her listening to this cassette and I liked this song from the album. It always and still does remind me of her ... :)

Monday, December 10, 2012

I Can't Wait Another Minute - Hi Five

Masa zaman KPP, hati ini beberapa kali berdegup lebih pantas dari biasa. Dan salah seorang yang buat saya begitu adalah Alina Ali, or Corporal Alina Ali, dengan Proton Knight hitamnya, JBW 187 :) masih ingat nombor kereta. What I liked about her was she was cool and sweet. Also, I made her that Paula Abdul lyric book for her ... this is her song ;-)

Thursday, November 29, 2012

Linger - Cranberries

This song always remind me of this friend. Marsha Marissa Malek. She introduced me to the world of Shannara, and the world of Shannara is quirky and whimsical, like her ;-) and I will always remember her as the fair maiden of Shannara.

Wednesday, November 28, 2012

I'll Be Waiting - KRU

Lagu ini mengingatkan kerja pertama di IT-CAT di Bangsar, sebelum Bangsar menjadi sangat happening seperti sekarang ... masa di IT-Cat, salah seorang pelajar yang saya berkawan adalah Treena Abdul Rashid. Okaylah orangnya ... very cool. Ayahnya seorang pencetak dan mengikut kata dia, nama syarikat mereka adalah sempena nama beliau :P .. last time kami berjumpa semasa perkahwinan beliau pada tahun 1996.. setiap kali mendengar lagu ini / atau lalu kilang percetakan company mereka, pasti ku ingat dia ;-)

Friday, November 23, 2012

My Generation - Limp Bizkit

This is a strange song to remember a girl so bear with me :) ... Nur Meliza Murad, years ago, around 2000, Limp Bizkit had just released their third album, Chocolate Starfish & Hot Dog Flavored Water. And I was looking around for the uncensored version on CD, as the official CD sold at the record shops had been 'filtered'. So there was moir having dinner with at a mamak near her house, and this nearby cd pirate kiosk was blaring songs from this cd. And that memory stuck.. sampai la sekarang ;-)

Saturday, November 17, 2012

RBD - Tu Amor

Mendengar lagu ini pasti mengingatkan saya pada rakan MMU, Edina Nasseri .. this is the kind of song that I would not think she would ever sing ;-) hehe .... a good friend and a quirky lady :)

Sunday, November 11, 2012

Elton John & George Michael - Don't Let The Sun Go Down On Me

This song reminds me of my KPP friend Sukma. Masa lagu ini popular, the only thing I remembered was I said I loved the song and she said the same thing. That's all and it kinda stuck in my head ever since ;-)
 

Tuesday, November 06, 2012

Lagu Musim Sejuk 1993 di DC

Bila sahaja mendengar lagu ini, lagu ' I'm Ready ' oleh Tevin Campbell, pasti ingat saat - saat musim sejuk di DC hujung 93 ... melihat salji turun di luar tingkap apartment ... I miss those memories ..


Sunday, November 04, 2012

Never Forget - Take That

Sebagai satu penghormatan terhadap bekas pelajar saya semasa di IT-CAT dahulu, Cik Muna. Beliau pada masa itu merupakan seorang peminat  fanatik Take That, a Thatter :D .... kali terakhir berjumpa dengan beliau di KLIA 10 tahun lepas ..ada baca artikel perkahwinan beliau di majalah. Ayah beliau merupakan seorang tokey cat ;-) ... I hope she's well ;-)

Saya suka lagu ini.. mengingatkan kita untuk terus berjuang dalam hidup !




Tuesday, October 30, 2012

Three Songs That Reminds Me About USA

Each time I listen to these three songs, it reminds me of my arrival in USA during Fall 1993. I was sad once I left US in 1995 and I miss the place from time to time ;-) ... I remembered purchasing the Shai n UB40 cassette singles at the Tower Record store near GW that time.

 And here is a trivia that will always be etched forever in my memories. My first night in DC, I went to the Safeway superstore that was open 24 hours with a couple of seniors, and purchased a can of Barbasol shaving gel. This piece of memory has been in my mind for ages ;-)


 Shai - Baby, I'm Yours


 SWV - Right Here ( Human Nature Mix )


 UB40 - Can't Help Falling In Love

Sunday, October 28, 2012

Miles Away - Winger

Ada satu ketika dahulu ketika di KPP Shah Alam, saya mendapat surat pendek dari sahabat baik saya ketika itu, Saliza Sulaiman. Beliau menceritakan pengalaman belajar di UiTM dan mengajak saya berjumpa dengan dia di Perpustakaan Negeri, Shah Alam, pada hari Sabtu. Dia juga ada berkata sama ada saya ada lagu Miles Away ( Winger ) dalam koleksi mixtape saya.

 Pada hari yang ditetapkan, saya turun ke perpustakaan, tetapi tidak berjumpa dengan beliau. She said she was there , but I did not see her. Sometimes, we are not destined to meet. Sebab itu apabila mendengar lagu ini, saya pasti akan ingat dengan Cik Saliza. Rakan rapat, esp masa zaman KPP dahulu ;-) we shared a lot of stories kan, cik Saliza ?


Thursday, October 25, 2012

She Will Be Loved - Maroon 5

Lagu ini mengingatkan saya pada Inn ( Intan Nahariah ), a lovely lady with a beautiful soul. For the interesting times we knew each other ... my friend from Rigel of Orion ;-)




Tuesday, October 23, 2012

Sampai Kapan - Maliq n D'Essentials feat. Camelia

Lagu ini khas buat kawan online gue, Wan, yang tidak pernah gue ketemui di alam maya. Ilusi atau realiti .. this song will always be her song ;-)
 

Wednesday, October 17, 2012

Mengapa Dirindu - Uji Rashid

Lagu sentiasa mengingatkan diri ini pada Wan Aminah, bekas rakan sekerja di DagangNet dahulu. Lagu ini bermain di kepala apabila diri ini apabila dapat tahu beliau sudah ada pacar ;-) ... pergh, jiwang karat diri ini masa itu ... ;-)


Monday, October 15, 2012

Melt With You - Nouvelle Vogue

This song always reminds me one of my online friends, Nur Dalila Shaari, whom I was pals with, while she was studying at RPI. We used to have great YM chats those days :))

 When she used to have a blog ;-), she had this song in the background of her blog and I loved the tune. Surprisingly, it is a punk track that got a makeover from the French alt-pop group, Nouvelle Vogue.
 Simply fabulous.
 

Thursday, October 11, 2012

To Be Alive - Def Leppard

Lagu ini khas buat Cik Tembikai, Dr Dila. Pada satu waktu dalam hubungan persahabatan kami, lagu ini kerap saya mainkan. Dalam satu perjalanan, dalam bas ekspress Kuantan ke Kuala Lumpur, lagu ini sahaja yang diputar berulang kali dalam pemain cd peribadi. Ditambah ketika itu saya baru menghabiskan novel Cinta Pertama karangan Norhayati Berahim. Waduh, satu aduanan resipi padat untuk seorang Mat Jiwang :)

Tuesday, October 09, 2012

Taman Rasyidah Utama - Wings

Lagu ini sentiasa kerana seorang wanita : Syireen Alwi. Rakan dari MRSM Jasin 89 - 90. I wish she knew what she did, but it's alright, we were young then .... Pernah lagu ini kumpulan homeroom kami cadangkan untuk buat lagu Freshie Night .. tetapi, tak jadi .. but it's so poignant now .. ... sebagai hiasan taman ini ...

Sunday, October 07, 2012

Stickwitu - Pussycat Dolls

Lagu yang mengingatkan saya kepada si isteri Azlinda Abdullah ;) semasa kami berpacaran, dia kata lagu ini mengingatkan dia pada saya ... aww, how sweet :)


New Posts Coming Up

Salam kepada semua pembaca. Greetings to all viewers ...

Yes, I have been guilty of not posting for a while. My fault as I have been preoccupied with so many things. Yet, this blog will always be there .. to record my memories and where better to post my next blog / video blog series than there ....

For the next few months, I will be posting videos and a simple note about the videos. The videos are music videos that represent the ladies in my life ... :)

So stay tuned ...

PS / to the ladies who will be mentioned, you are a part of my memories .... ;-)

Tuesday, April 24, 2012

Connecting The Dots

Bila melihat keputusan - keputusan yang dilakukan pada masa lepas, kita hanya tahu hasilnya pada masa akan datang. Pada masa membuat keputusan, kita menggunakan maklumat dan kepercayaan kita pada masa itu. 
Sebab itu, bila melihat perkara - perkara yang berlaku sekarang ... aku ikut kata mendiang Steve Jobs ... " . " You can't connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. " 

And that is why decision making is a very important skill to have ....

Monday, April 09, 2012

Study Hacks Intro

I love this quote I got from the blog, Study Hacks, about the two tasks in your career.

  "Core Tasks: The tasks that define how good you are at your job. Periphery Tasks: The tasks you have to complete to keep your job, but that say nothing about your standing in your field."

 Most of us do the latter than the former. Do you agree ?

 Do visit Study Hacks. It is a gold mine for personal development :)

Friday, March 09, 2012

Wednesday, February 29, 2012

The Little Match Girl

I am getting soft for my age. Teringat cerita Little Match Girl karya Hans Christian Andersen ... cari di youtube untuk kartun yang saya pernah tonton masa tahun 80an tetapi tak jumpa .. jumpa kartun di bawah ni ..hmm, ok ... short, sweet n touching .. I miss my 2 daughters :/ .. rindu senyuman dan pelukan mereka ..

Tuesday, February 14, 2012

Satu Cetusan Permulaan ?

Tulisan terakhir sebelum ini .. mengenai Pool.. mencetuskan sesuatu aliran pemikiran dalam diri ini ... iaitu saya percaya kepada sesuatu benda dan berani menyokongnya secara terang. Sebelum ini, dalam kebanyakan perkara, saya akan berdiam diri sahaja tetapi kali ini tidak, dan saya terus bersuara.

Saya telah melarikan diri dari realiti dalam banyak perkara, dan kali ini, saya tidak lari lagi. Ada potensi untuk menyakitkan, kerana kita berterus terang, tetapi, sebagai pembalasan, saya rasa bebas, iaitu bebas daripada menanggung beban memendamkan rasa. Dan saya banyak melakukan tindakan - tindakan sebegini pada masa lepas.

Tidak lagi selepas ini ... bak kata, pepatah Inggeris, " The truth will set you free ". Perubahan kecil untuk masa hadapan gemilang, InsyaAllah.

Sunday, February 12, 2012

Be True And Fiesty

To say that I lost it a bit tonight is an understatement when it came to Suarez - Evra affair. It all boils down to Suarez saying the 'negro' word which is common in his native Uruguay in England and Evra crying all the way about it to the ref. In my opinion, Pool and Suarez were smart not to appeal even though it was a linguistic issue , and wanted to end the whole thing. Then we have the media and the whole handshake crap that happened earlier today. They did the no handshake for terry-anton ferdinand .. why did the English FA did not do the same for this match boggles my mind .. I guess I blew it because all this while, when Pool gets the stick from the MU fans, in the past I just chill and let them crow .. but enough is enough I say ... if you go over the top, I am coming back at you with cold hard facts .. and here is ONE major MF reason why .. during the 80s masa MU were struggling, when MU masuk Cup Finals .. I actually cheered for them ... oh, the stupidity and horrors for what I have done :P .. from the cup finals where Brighton and Crystal Palace lost .. zaman Gary Bailey and Jim Leighton were MU keepers ... arghh ... Okay MU fans .. am not taking anymore crap from you guys ... SAF would not be around any longer ... MU had a long drought after Sir Matt Busby left .. you will to soon ... Paisley, Fagan and Kenny ( 1st round ) were our top managers and when they left, we suffered .. the end is near, even though you all do not see it yet. And I prefer Sir Matt Busby to SAF, he was a classy gentleman and a winner :)

Monday, February 06, 2012

Nasihat Emas Seorang Mentor


Eelyn Soon, you are not planning goals ... you a dreaming. And that is why you will always be frustrated - because you will never reach your dreams.

You need goals - realistic, measureable goals that can be realized.

You're thinking about doing all these great things in life but for what? What is your "why" in life?

Success is a journey. A Journey in which we make mistakes, learn from it, better ourselves and move on to become smarter, wiser and in the process, wealthier in mind, soul and maybe even finances.

It never happens overnight. Anything achieved in haste never lasts. Good long lasting success is a never ending journey. Success goes up and it is never easy to go up and it is never a quick ascent. It is very easy to descend however, and it is fast too.

What we build slowly and steadily as we move up is a foundation. The stronger the foundation, the less likely you are to fall below it. Call it a Stop Loss - the more profits you protect means you'll be hurt less when the trade retraces.

But if you don't have a strong "why", if you don't build that foundation and if you plan is a quick progression, you are likely to fall into depths you never imagined.

All this talk of richness and wealth - how will you manage your wealth if you don't know how to manage failure? How will you grow your wealth if you never made mistakes and lost before?

Your illusion of young successful people is what is killing a lot of young people these days. Have you noticed that most people who succeed when they are young tend to suffer in their old age? And those who struggle in their youth mostly tend to die rich and wealthy?

Allow me to share something I just shared with another young lady just now ...

When you are young, that is the time to be adventurous. It is the time to take risks, make mistakes and learn from it.

Never let failure deter you. Every failed attempt is a lesson ... a precious lesson that will make you wiser. Take all those lessons and keep chasing that goal. I know this for a fact ... if you never give up, you never really failed.

Know your goals ... plan your timelines ... give yourself a budget and a realistic target - just like in trading. And then when it doesn't work, cut loss and change your strategy for the second attempt.

When you chase success, it will always elude you ... when you're not looking for it, it comes right up and kisses you in the face!. Life is too short to worry about achieving things too quickly - take your time and enjoy life as it rolls along. Take life as it comes to you and enjoy every step of the journey.

Follow your heart - success lies in what you are passionate about or talented about. Start there. There is no greater motivation than passion.

One last note - you will never achieve your 30yr retirement goal because you are not serious about it and you don't believe in yourself. How do I know ... your last word - "Haha".





beliau adalah Conrad Alvin Lim, jurulatih trading saya ...

Wednesday, January 25, 2012

Baby Steps Checklist

Reading an article on the usefulness of checklist made me realize that I need to have one for most of the things that I do.
One checklist I did today was for cleaning up the living room.

1. Put the kids toys in one place , from all over the floor and kitchen table
2. Separate the toys into their uses.
3. Clean up the table and arrange the magazines.

Walla, it worked. ;-) and I plan to continue doing this. Well, little steps to improve oneself.

To my friend Awal, salam takziah on the depart of your mother. I remembered her a bit during my time that I spent with Awal. She was okay ... truth is, you can't say much about these matters. And, I have been considering about mortality lately, here and there.

The link to the checklist article is here.

Tuesday, January 17, 2012

The Hardest Thing

The Hardest Thing To Do is to admit that you are wrong .. and what to do about it. Apa yang berlaku dua minggu kebelakangan ini memberi satu notis kepada diri ini yang aku GILA. GILA bak kata Einstein, melakukan perkara yang sama dan mengharapkan keputusan / kesudahan yang lain. Dan tidak seperti dahulu, aku mulakan perubahan dengan langkah - langkah kecil. Kecil - kecil, lama - lama menjadi bukit, InsyaAllah.

Friday, January 06, 2012

Falling to Pieces

As I am handling my crisis as best as I can ... for the past few days, I am hit by waves and waves of remorse of nostalgia ... things that was and could have been .... and it happens as I compared myself to other people. And I know most people would say, that sucks and can be demoralizing .... but in a way, they can serve as a milestone of where you are, in a way. And I came to a simple and painful conclusion...*sigh*.. and it is effing obvious ... they focused and did the work ... and I did not do it. *sigh* ... Tony Robbins message makes sense ... man tend to avoid pain and embrace pleasure... I ignored the pain and went for pleasure ... Pada masa ini, surah Al-Asr berkumandang dalam minda ini, dan memang benar .. masa itu emas dan mata pedang. Jika tidak menggunakannya dengan betul, ia akan datang melukakan kita kembali. Syukur aku sudah sedar ... Amin.