Monday, January 21, 2008

First Post Poem of 2008 Part I

In the honor of a certain 'Datin', I would like to write an inspirational poem in BM.

Inspired by this and that and this, baby ... it's like this ...

Part I


Ada orang kata dunia ini akan menggulung saya

Saya bukanlah alat paling tajam di bengkel

Makwe tu nampak bodoh dengan jari2 dia berbentuk L di dahinya

Tahun2 mendatang dan mereka tak berhenti2 datang

Mengikut undang2 dan saya berlari2 gila

Tak masuk akal untuk tak hidup untuk seronok

Otak semakin bijak tetapi kepala jadi bodoh


Banyak nak buat banyak nak tengok

Jadi apa salahnya ambil jalan belakang


Kalau tak pergi, tak tahu la pulak


Kalau lu tak terang, lu tak glamer la weii


-----

Part I tidak ada kena mengena dengan kumpulan Mulut Hempas ... kalau ada persamaan pun, sungguh2 tidak disengajakan ... nak makan Cake ?

Datin oh Datin ... dah le masa kahwin buat hal ... ini pulak sungguh la blatant bengongnya ..

what a colorful 2008 so far ...

4 comments:

toughcookie said...

hehe... so farnee...

sungguh kelakar.

Omecool20 said...

:) you guys do it better ! ;-)

Arni said...

Surprisingly, aku tak nampak pun 'cerita panas' ini keluar di Utusan, Metro, Melodi atau akhbar2 hiburan? Atau pun aku sendiri yg tak nampak?

Ataupun sebab bab2 plagiat ni mmg perkara ringan jer bagi peminat dunia hiburan Malaysia.. Lagi2 la plagiat poem..

Omecool20 said...

Arni ,

Dalam Pancaindera Ahad lepas, ada hint2 tentang perkara. Takpe, berita ni belum caught fire lagi.. tunggu aje masanya ... lagipun maybe wartawan tak nak tanya lebih2 sebab dia pun tgh bawak budak sekarang.