Thursday, June 26, 2008

Chicken Pox, Work Issues, N Finally ....

1) Chicken Pox

My dear daughter, Zara, is having the chicken pox since last Saturday. Pity for her .. luckily, she is exhibiting her usual perangai even though she is a bit unwell. Her mummy is taking of her for the past two days. Tomorrow and Friday, it will be the turn of her CikTi. We are not sending her back to the nursery until she gets well, which probably be next week. I am cool about it, but Linda is more worried than I am ;-) ... but she is recovering.

2) Work Issues

Aduh, kerja semester agak bertimbun berbanding semester lepas. Bilangan pelajar bertambah hampir enam kali ganda, dan juga jumlah jam mengajar ( teaching hours ) adalah pada tahap maksimum. Memang rasa penat, terutama sekali pada hari Rabu yang baru lepas. Hari yang paling sibuk. Ketika menulis post ini, minda ku tepu seketika ... tepu kerana ada pelbagai tugasan yang belum disiapkan lagi, di mana tarikh menghantarnya adalah esok !

3) Akhirnya

Pada seorang sahabat ini... baru ku sedar tentang pentingnya bagi diriku untuk melepaskan mu.. supaya segala kisah masa dahulu disimpan baik2 untuk nostalgia. Terbanglah engkau sahabat .. aku relakan kau pergi dan berbahagia. Terima kasih kerana menjadi seorang sahabat. Walaupun kita tidak serapat dahulu sejak kebelakangan ini, aku mendoakan kebahagiaanmu dan perlunya untuk kau terbang ke awan.

You have to let go one by one ...

2 comments:

Ilah said...

salam,
tell linda not to worry too much. Tapi chicken pox ni, bila dah kering tu jaga2lah skit, nanti tangan kecil tu akan tergaru2 pada spot tu. Bila dah kering, apply krim utk elak rasa gatal. Both my daughters also caught chicken pox at the very young age. 2-2 kena masa umur 6 - 8 months. Masa tu siap pakaikan mittens supaya dia tak garu.

Kerja di mana2 pun sama.. beban tugasnya bermacam2. Kami di UiTM, max 18 hours. How 'bout yours?

Omecool20 said...

:-) syukur dia dah baik. Yep, ada kami ikut cadangan Ilah.

Waa, begitu ye .. your hours are more than mine :D