Wednesday, July 02, 2008

Cerita Itu Dan Ini

Cerita 1

Zara baru sahaja sembuh dari chicken pox. Syukurlah .. namun, aku tidak dapat menghadiri dua majlis kenduri, satu di Seremban dan rakan blogger di KL. Sedih a bit, tetapi, hati ini tidak begitu mahu ke mana2 majlis kenduri tanpa dua permata hidupku. Linda N Zara ... err, boring la tanpa mereka.Kepada rakan blogger, Nat, ampun dan maaf gue pinta kerana tidak dapat menghadirkan diri. Was really looking forward to it. Nat, I wish you the very best and hope you n hubby will be happy ever after :-) Ingat my nasihat ye ;-)

Cerita 2

Sudah hampir 10 bulan aku bekerja di bidang ini, dan I know I made the right decision :-) Walaupun pendapatannya tidak setinggi yang mana sepatutnya bagi taraf aku sekarang, tetapi kepuasannya adalah pada tahap maksimum, sejak aku mula bekerja. Baru - baru ini, setelah mencongak apa yang patut .. rupa-rupanya, ada peluang, dengan perancangan betul, untuk aku masih meneruskan perjalanan dalam bidang ini, sambil menjalanka aktiviti-aktiviti lain yang ku gemari - membaca dan melancong. Insya-Allah, semua dalam perancangan :)

-------

Things are looking better, God Willing :-)

2 comments:

Isam d'Allee said...

Dear Ome20,

The most important thing is satisfaction, and I admire you for doing such a noble thing. For every single knowledge you impart, the returns in the Hereafter is much greater even though $$ in this 'oh so confused' world is not up to your expectation. Take full advantage of the current situation, and insyaAllah things will become better.

Isam

Azmir Ismail said...

thanks a lot dude :)